Задържаха двама полицейски служители за грабеж на микробус с цигари без бандерол

DenNews.bg
12.06.2017
размер на текста:

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 32 г., и Стефан М., на 43 г., за извършен грабеж в големи размери, като съизвършители и в съучастие – престъпление по чл. 199 ал.1 във връзка с чл.198 ал.1 и във връзка с чл.20 от Наказателния кодекс.

При съвместни действия на Окръжна прокуратура - Пловдив, следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив, и служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, са събрани доказателства за това, че на 27 май 2017 г. в гр. Пловдив, в района на бул. „Кукленско шосе“, двамата обвиняеми чрез употреба на сила и заплашване – поставяне на белезници, нанасяне на удари, впоследствие връзване с т.нар. „свинска опашка“, са отнели от владението на Е.Х., български гражданин, микробус „Фолксваген“, натоварен със 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон. Двамата обвиняеми са полицейски служители, като Петър А. е служител от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, а Стефан М. е служител в „Общинска полиция“, гр. Пловдив.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсване и изземване, огледи, назначени са експертизи, както и са открити и приобщени по делото отнетия микробус и част от мастербоксовете. Иззети са и други вещи, като веществени доказателства, съотносими към обвинението спрямо двамата. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.

Обвиняемият Петър А. и обвиняемият Стефан М. са задържани за срок от 72 часа. Утре, 13 юни 2017 г., наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети