Константинов чисти името на д-р Попниколов с цифри

Десислава Панайотова-Янкова
09.05.2017
размер на текста:

Народният представител и лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов защити общинския съветник д-р Матей Попниколов, който бе атакуван, че заради интересите на частната болница е налагал наказания на общинската болница в Дупница.
Посочвайки цифрите от официална справка от НЗОК, Константинов обяви, че за четирите години, в които д-р Попниколов бе управител на Регионалната здравноосигурителна каса, на общинската болница са наложени глоби за 45 000 лв., а не за 600 000 лв.
“Създаде се някакво фалшиво напрежение около общинската болница. Създаде се и напрежение по отношение на нашия общински съветник д-р Попниколов. Очевидно някои политици използват темата, за да станат по-популярни. Тези хора на висок глас по време на сесия казаха, че като директор на РЗОК д-р Попниколов е наложил глоби за 600 000 лв. на общинската болница. Д-р Попниколов беше директор от 2010 до 2014 г. В този период глобите са 45 000 лв., както се вижда в официалното писмо. Някой разнасяше един пасквил, който включва незнайно какви цифри; списък, който е преработен след натиск, твърдя го след разговор с главния счетоводител на болницата, да бъде написана по-висока цифра. Целта на това занимание вероятно е била да бъде омаскарен д-р Попниколов, че е правил санкции на общинската болница, защото работи в частната болница. Както се вижда обаче това не е така”, обясни Ивайло Константинов, чието място в местния парламент след избора му за народен представител бе заето именно от д-р Попниколов.
Припомняме, че упреците срещу хирурга и дългогодишен общински съветник бе отправено от Любомир Авджийски от Да, България на емоционална сесия на ОбС в средата на месец април.
ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК

“Длъжен съм да кажа тези неща, защото д-р Попниколов винаги е работил, спазвайки принципите на партия ГЕРБ. Трябва да изчистим неговото име и това да стигне до тези, участвали в натиска и формирането на неистинския пасквил. ГЕРБ е по-консолидирана от всякога”, посочи още Константинов.
Той коментира, че е крайно разочарован от тона в Общински съвет след напускането му.
“Имиджът на ОбС не се прави от държавата, а от съветниците. Призовавам ги за по-толерантен тон. Мисля, доказахме за тези две години, че с диалог се постига много. Тези, които мислят, че това е арената, на която трябва да правят политически дивиденти, грешат. Призовавам ги да отстояват политическите си платформи с конкретни действия и докладни, а не с обиди и нападки”, добави още народният представител.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети