Габриела от Дупница влезе в Топ 10 на България

DenNews.bg
08.05.2017
размер на текста:

Габриела Попова от СКТМ Марек 76 завърши участието си във финалната фаза на Държавния турнир по тенис на маса Млад Олимпиец. Единствената представителка на Дупница се нареди сред най-добрите 10 в България в своята възрастова група до 12 години.
В групите Габриела бе поставена под номер 4, като за влизане в осмицата трябваше да се класира първа или втора. С победа над номер 6 на България Теодора Филчева от Стамболийски и равен брой загуби при "въртележка" дупничанката остана извън първите две в групата. Това наложи да се съревновава от 9-то до 16-то място, където се игра по системата всеки срещу всеки за определяне на крайното класиране. С добра игра през втория ден на турнира Попова не допусна загуба и преодоля всички свои противнички. Така с 10-ото си място в крайното класиране младият талант на Дупница даде сериозна заявка за предстоящото Държавно първенство, което ще се проведе през юли отново в Свищов.
"Много се радвам за Габи, защото за две години и половина успя с много труд да се нареди сред най-добрите на България от над 120 клуба“, коментира треньорът Иван Иванов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети