Все повече шофьори сядат зад волана след употреба на наркотици в Кюстендилско

DenNews.bg
05.05.2017
размер на текста:

Значително увеличение на броя на шофьорите, които употребяват наркотици се констатира при отчитане на дейността на Окръжна прокуратура – Кюстендил за периода от 24 до 30 април. Само за седмица РП-Кюстендил е внесла в съда две досъдебни производства, водени по чл. 343б, ал.3 от НК. За този период няма приключили производства срещу водачи управлявали МПС след употреба на алкохол, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура.
На 6 април на ул. “Свети Иван Рилски“ в Кюстендил полицаите спрели за проверка 21-годишната Виктория И. Момичето било съпроводено до ОД на МВР-Кюстендил, където била изпробвана за употреба на алкохол. Техническото средство отчело отрицателна проба. Веднага след това полицейските служители пристъпили към проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство- тестова система – „Dragger Drug Test 5000“, като уреда отчел положителна проба за употреба на канабис и амфетамини.
Образувано е досъдебно производство, което било внесено в РС – Кюстендил с постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а НК –глоба.
Районна прокуратура Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу Борислав Г. /на 44 години/ от Кюстендил за извършено престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.
На 24 октомври, по ул.“Дрин“ в Кюстендил, Борислав Г. управлявал лек автомобил „Пежо 106“, след употреба на наркотични вещества. Същият бил спрян за проверка от служители на ОД на МВР. С полеви тест „Dragger Drug Cheek 3000“ е установена положителна проба за употреба на опиати.
Бил издаден талон за медицинско изследване, но нарушителят се съгласил с показанията на уреда и отказал да даде кръв за лабораторен анализ.
Борислав Г. се признава за виновен по повдигнатото обвинение. Същият е осъждан за извършени от него престъпления от общ характер, поради което досъдебното производство е внесено в съда с обвинителен акт.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети