В гроба на полски генерал откриха останките на още четирима души

DenNews.bg
30.05.2017
размер на текста:

 При эксхумацията на полския генерал Влодзимеж Потащиниски, загинал в авиакатастрофа под Смоленск през 2010 г., са открити останките на още други четирима човека, сообщава издание Fakt.

"В гроба на генерал Потащински следователи се натъкнаха на неговите останки и тези на четири други жертви на катастрофата под Смоленск", се казва в официално съобщение. Отбелязва се, че информацията за това е потвърдена и пред журналисти от дъщерята на загиналия генерал- Александра. 
Главната прокуратура на Полша обеща да излезе с официална позиция по този скандален случай. В момента на гибелта си генералът е бил командващ на специалните части на въоръжените сили на Полша.

По-рано при эксхумацията на генерал Бронислав Квятковски, който заемаше длъжността оперативен командващ Въорэжените сили на Полша, откриха останки на дуги 7 души.


Эксхумациите се правят в рамките на ново расследоване на причините за авиокатастрофата. Първи през ноември 2016 год. бяха эксхумирани останките на президента Лех Качиньски  супругата му Мария. Стана ясно, че двама души са били погребани в гробове, на които не са техните имена. Предстои прокуратурата да проведе эксхумация на останките на еще няколко десетки, които не са били кремирани и ексхумирани досега.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети