Рецидивист отново отива на съд заради нападение и грабеж на девойка

DenNews.bg
29.05.2017
размер на текста:

 Обвиняемият Тодоров е многократно осъждан с влезли в сила присъда за престъпления против собствеността.
През юни 2016 г. той бил освободен условно предсрочно с изпитателен срок от шест месеца. След като излязъл от затвора той отишъл да живее в дома на свои роднини в гр. Монтана. Въпреки че никъде не работел, Тодоров често посещавал игрални зали. Тъй като не разполагал с доходи от трудова дейност, той вземал пари на заем от близки и роднини.
На 17.09.2016 г. обвиняемият изпитвал нужда от финансови средства, като решил да ги набави по лесен и престъпен начин. Към 04:20 ч., на пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ преди жп прелеза, в гр. Монтана, той забелязал връщащи се от дискотека две момичета и ги последвал.
Изплашените девойки направили опит да избягат и да извикат помощ, но Тодоров ги настигнал. Той хванал едната за косата, дръпнал я и я съборил на земята. Момичето се опитало да го отблъсне и да се освободи, но не успяло, тъй като нападателят продължавал да я дърпа и да я притиска към земята, след което той със сила издърпал от ръката й мобилен телефон марка „Самсунг“.
Виковете на момичетата били чути от намиращи се в близост свидетели, които притичали на помощ. Те забелязали обвиняемия и го последвали, но той успял да избяга и да се скрие.
След като се уверил, че никой не го преследва, Тодоров се прибрал у дома. Междувременно, пострадалите сигнализирали за грабежа на тел. 112.
След проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на полицията установили извършителя на престъплението - Тодоров и го задържали.
Предстои насрочване на делото от съда срещу обвиняемия Тодоров, извършил престъпление в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на предсрочно условно освобождаване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети