Първи май в Истанбул приключи със 160 ареста

DenNews.bg
02.05.2017
размер на текста:

 Повече от 160 души са задържани от полицията в Истанбул, след като сблъсъци избухнаха между демонстранти и властите по време на първомайските протести в турския мегаполис. Това съобщава ДПА, позовавайки се на местната агенция "Доган".

Телевизията NTV съобщи, че около 70 души са арестувани в квартал "Бешикташ". Полицията използва сълзотворен газ, след като избухнаха сблъсъци с протестиращи, които се опитваха да достигнат до площад "Таксим", който беше център на широкоразпространилите се антиправителствени протести през 2013 година.

Първомайските демонстрации на площад "Таксим" в последните години са забранени, въпреки че на синдикати с връзки до правителството беше разрешавано да се появяват там и да излагат кратки становища. Анадолската агенция съобщава, че повече от 30 000 членове на силите за сигурност са охранявали площада.

Отделно хиляди синдикални членове в опозиция на правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган - заедно с други протести, имаха възможност да се съберат мирно в квартал "Бакъркьой", където протестът бе одобрен от властите.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети