Разпродават на търг оборудването на хотел "Съни вилидж" в Сапарева баня, собственост на фараоните от Дупнишката популярна каса

DenNews.bg
16.05.2017
размер на текста:

Скандалната дупнишка фамилия Ивона и Георги Близнакови, прочула се с фараонските сделки в Дупнишката популярна каса и завличането на стотици вложители с 4,5 милиона лева, ще се прости с инвентара на луксозния си комплекс в Сапарева баня "Съни вилидж". Синдикът Мария Шукерова вече е обявила търга, който ще се състои в канцеларията й на 12-и юни в столицата. На търг е обявено цялото недвижимо имущество на хотела- от гардероби, легла и телевизори, до четките за тоалетни. Обявата вече е разлепена на няколко места в Дупница и приканва желаещите да си закупят покъщнина на доста символични цени. 

За 1 319 496 лв. пък синдик Мария Шукерова от София обяви за продан и самия хотел "Съни Вилидж" в Сапарева баня.

Синдикът бе назначен по приключило търговско дело 62/ 2015 г. на Окръжен съд - Благоевград, с което се обявява в несъстоятелност фирма "Съни термо", собственост на бизнесмена Георги Близнаков.

Хотелът, обявен за продан, е с разгъната площ 3024,25 кв. метра и има 20 апартамента, ресторант, пет гаража, фризьорски салон, лекарски кабинет, два офиса, ателие за услуги, интернет зала, кафене и три магазина.

Досъдебното производство срещу фамилия Близнакови бе образувано миналата от Районна прокуратура – Дупница по повод постъпили 126 жалби на граждани срещу КСК „Дупнишка популярна каса“.

В хода на извършената проверка бяха събрани достатъчно данни за извършени престъпления по чл. 203, чл. 252 и чл. 255 от Наказателния кодекс - длъжностно присвояване в особено големи размери, незаконно извършване на банкови сделки и избягване на установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери. В същото време за същите деяния срещу Ивона Близнакова и съпруга й Георги вече имаше образувано досъдебно производство в Окръжната прокуратура в гр. Пловдив, където през м. март миналата година е било преместено седалището на разследваната КСК.

С постановление на Районна прокуратура – Дупница делото бе изпратено по компетентност за обединяване към досъдебното производство в Окръжна прокуратура- Пловдив.

След няколко заседание на Окръжния съд в Пловдив Ивона Близнакова бе пусната на свобода, а съпругът й все още търка нара в следствения арест. 

Разследване на Нова телевизия, излъчено наскоро, показа, че Ивона продължава да раздава кредити, този път в Благоевград. 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети