Шофьор ще полежи 10 месеца в затвора заради чашка

DenNews.bg
16.05.2017
размер на текста:

 Вечерта на 13.04.2017 г. Петър Иванов управлявал лек автомобил «Фолксваген» по главен път Е79, като криволичел по пътното платно. Това било забелязано от граждани, които сигнализирали в РУ – Мездра. В района на бензиностанция «Петрол», на кръстовището за с. Дърманци, Иванов подминал служители на реда, които го последвали и спрели за проверка. По време на разговора с шофьора те усетили мирис на алкохол и тествали водача с техническо средство «Алкотест дрегер». Пробата била положителна и отчела 1.48 промила, след което на водача бил съставен акт за административно нарушение.
Образувано било бързо досъдебно производство и внесен в съда обвинителен акт срещу П. Иванов за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Иванов вече имал условна присъда «лишаване от свобода» за престъпление срещу транспорта за срок от три месеца и наложена глоба в размер на двеста лева. Той се призна за виновен за извършеното от него престъпление и сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Мездра, което съдът одобри.
Наложено е наказание от десет месеца «Лишаване от свобода» при първоначален общ режим на изтърпяване

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети