Белезници за двама професори, искали по 300 лв. за по-високи оценки

DenNews.bg
16.05.2017
размер на текста:

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив са били задържани вчера заради искане на пари от студенти за изпити.
Преподавателите са арестувани след разследване на „Господари на ефира”. Акцията за задържането е съвместна между Икономическа полиция и Окръжна прокуратура в Пловдив, съобщи Нова телевизия.
Единият задържан е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра "Техническа механика и машинознание". Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив. Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра "Електротехника и електроника".
Двамата искали от свои студенти по 300 лева, за да им пишат по-висока оценка на предстоящи изпити. Задържани са и посредниците за предаването на парите. Разпитват се свидетели.
"Бях в течение на разследването през цялото време. При мен се оплакаха студенти, че чрез посредници двамата колеги са искали пари - по 300 лева на изпит. Подадох сигнал до съответните органи", каза ректорът на университета проф. Колю Динков, цитиран от "24 часа".
Той е категоричен, че ако вината на двамата професори се докаже, ще бъдат уволнени.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети