Пострадало в катастрофа семейство се нуждае от кръв

DenNews.bg
10.05.2017
размер на текста:

37-годишен мъж, 14-годишният му син и 59-годишната му майка, които пострадаха в катастрофа, се нуждаят спешно от кръв.
Тримата са настанени в много тежко състояние в болницата във Велико Търново. Близките им призовават всички, които могат и желаят да помогнат.
Необходима е кръв от кръвна група 0 с отрицателен резус фактор. Желаещите могат да дарят във всички кръвни центрове в страната, като посочат едно от имената на ранените:

Ивелин Антонов Арабаджиев
Дилян Ивелинов Арабаджиев
Янка Иванова Августинова

Кръв може да дари всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания е не по-малък от два месеца.
Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване в България, са стерилни и за еднократна употреба.

Семейството пострада в катастрофа в неделя на пътя между селата Павел и Страхилово, община Полски Тръмбеш.
Лек автомобил "Ауди", управляван от 33-годишен мъж от Свищов, е навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно в лекия автомобил "Ланчия", управляван от 37-годишния Ивелин Арабаджиев от Трявна. При удара на място загиват водачът на аудито и 80-годишна пътничка от село Ореш, пътувала в ланчията.
Ивелин Арабаджиев, 34-годишната му съпруга Полина, 14-годишният им син Дилян и 59-годишната майка на Ивелин - Янка са тежко ранени. За живота на Ивелин, Полина и Дилян има опасност.
На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване, съобщават от полицията във Велико Търново. По случая е започнато досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети