Майка, счупила черепа на 2-годишното си дете, получи условна присъда

DenNews.bg
04.04.2017
размер на текста:

Две години „Лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на Ангелина Цонева (на 22 години), след сключено споразумение с Районната прокуратура в Ихтиман, което съдът одобри. Тя е осъдена и да заплати сумата от 380,88 лв. за разноски, направени в хода на досъдебното производство.
Цонева се призна за виновна в това, че на 09.02.2017 г. гр. Ихтиман, чрез нанасяне на поредица от удари по главата на малолетния си син му нанесла средна телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал.1, т. 4, пр. 2 вр. чл. 129, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.
Сигналът за инцидента бил получен в районното полицейско управление от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. В медицинското заведение по спешност било настанено момче на две години и половина с множество наранявания по тялото и главата. Лекарите констатирали закрита черепномозъчна травма, изразяваща се в контузия на мозъка и многофрагментарно счупване на костите на черепния покрив. Същия ден в качеството на обвиняем за нанесения побой била привлечена и задържана Ангелина Цонева, майката на пострадалото дете.
Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети