Фирмите по санирането да изчистят река Джерман от боклуците си до петък

Десислава Панайотова-Янкова
03.04.2017
размер на текста:

Община Дупница уведоми строителният надзор на санирането на блок 2 и 3 в жк “Развесена върба” да бъдат предприети незабавни действия за уведомяване на фирмите изпълнители за почистване на района и коритото на река Джерман от отпадъци.
Както писахме, в коритото на реката, по дървета и в целия район са разпилени найлони, мрежи, чували от строителни материали и други отпадъци, като попадането им в реката е не само естетически неприемливо, но създава предпоставки за образуване на затлачвания. Това пък повишава риска от наводнения. Отпадъците са разпилени по протежението на реката и представляват опасност и за водните обитатели и други животни не само в Джерман, но и в река Струма.

Посоченият от община Дупница срок за почистване на района около блоковете и коритото на реката е петък. Освен това от общината са изисквали и предприемане на мерки за складиране и извозване на отпадъците, така че замърсяването да не се повтаря.

Фирмите изпълнители са длъжни да спазват както мерки за безопасност на гражданите, така и да не замърсяват районите около обектите.

При наличие на замърсяване, неспазване на мерките по безопасност и други проблеми по санирането гражданите трябва да се обърнат към фирмите по строителен надзор на конкретния обект. Всички дейности на фирмите изпълнители на строителството се следят именно от фирмата за надзор.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети