Пак да повторим: Зелените площи на жк “Бистрица” НЕ са мера

Десислава Панайотова-Янкова
27.04.2017
размер на текста:

Разхождащи се между блоковете и в зелените площи коне е обичайна гледка за най-големия жилищен квартал на Дупница. Живописната картина като от алпийско село би била дори радост за окото, ако благородните животни не допринасяха допълнително към боклуджарския вид на жк “Бистрица” с естествения ход на храносмилателната си система. Вероятността да стъпиш в димящо купче обаче е нищо пред реалния риск за възникване на пътни инциденти в задръстения от автомобили квартал. Освен това със затоплянето на времето облаците от конски мухи стават все по-гъсти, а близките срещи с хапещите насекоми са леко казано неприятни за човека, а точно казано-болезнени.
Тъй като българските неглижират напълно задълженията към здравето на животните си и не ги обезпаразитяват, навлизането на конете в квартала увеличава и риска от разпространение на кърлежи.


Снимките към статията ни са направени от наш читател в различни дни. В конкретния случай конете се намират в зелените площи около блок 49, но животни могат да бъдат забелязани във всяка точка в и около жк “Бистрица”.
Най-предпочитаното място за паша е районът на стадиона, чиято пустееща част играе идеално ролята на мера.

 

Не малко собственици бяха санкционирани от община Дупница за безстопанствено пускане на животни, но явно това не плаши наглите нарушители да рискуват здравето и живота и на хора и на коне.

 

Ако забележите безстопанствени животни, трябва веднага да подадете сигнал на телефона на Контролното звено към община Дупница –0701/ 5 92 59.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети