Бургас е под полицейска блокада, текат арести и обиски

DenNews.bg
27.04.2017
размер на текста:

Полицаи и антимафиоти провеждат спецоперация в Бургас за задържане на лица, осъществявали престъпна дейност, съобщи директорът на МВР в града Калоян Калоянов.
Акцията, която се извършва под надзора на прокуратурата, се провежда и в други населени места в Бургаска област. По неофициална информация става дума за разбита група, която се е занимавала с широк спектър криминални престъпления, включително и производство и пласиране на наркотици.
Входно-изходните пътни артерии на морския град са блокирани от полиция.
Вероятно утре ще се организира брифинг за резултатите от акцията, но по неофициална информация вече са извършени десетина ареста.
В понеделник жандармеристи и антимафиоти блокираха Плевен в акция по неутрализирането на организираната престъпна група на Камен Балбузанов-Куката.
Разследването започнало преди шест месеца срещу плевенската група, която се е занимавала с рекет, палежи, побоища и насилствена охрана на големи търговски обекти. Според събраните данни, членовете на групата са изнудвали десетки хора да прехвърлят земите си и собственици на определени обекти, за да поемат охраната им.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети