Днес отбелязваме Европейския ден без асансьори

DenNews.bg
26.04.2017
размер на текста:

 На 26 април се отбелязва Европейският ден без асансьори и в него ще се включат всички граждани, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот. 
Ден без асансьори (No Elevators Day) е част от дългосрочната кампания NowWeMOVE - най-голямата европейска инициатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: "100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г". В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност. За да покажат колко приятно, полезно и различно изживяване би могло да бъде изкачването на стълби, представителите на Сдружението BG Бъди активен провеждат кампанията в цялата страна, като целта й е да насърчи движението на хората в по-големите градове, които традиционно водят уседнал начин на живот и често пренебрегват нуждата от минимално физическо натоварване.
В рамките на Европейския ден без асаньори приятелите и партньорите на сдружението отправят покана към цялата българска общественост да демонстрира своята ангажираност със социалните проблеми, свързани с двигателна пасивност на населението.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети