Повдигнаха обвинение на българина, нападнал жена в берлинското метро

DenNews.bg
25.04.2017
размер на текста:

Прокуратурата в Берлин повдигна обвинителен акт на 26-годишния български гражданин Светослав Стойков, който блъсна в гръб млада жена по стълбите на метрото.
Обвинението е за причиняване на тежка телесна повреда. Началната дата на делото все още не е определена, но се очаква процесът да започне в началото на лятото. Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да получи присъда от 10 г. лишаване от свобода.
Нападението беше извършено преди 6 месеца. Жертвата получи множество наранявания, включително счупена ръка, припомня вестник Berliner Morgenpost, цитиран от "Фокус".
Кадри от охранителните камери показаха как след бруталната атака Светослав Стойков остава във видимо спокойно състояние и напуска мястото, без да направи опит да помогне на ранената германка. Двамата му братя - Ради и Стойко, също се виждат да стоят безучастно на мястото при нападението в берлинското метро.
Следователите успяха да идентифицират нападателя и малко преди коледните празници той бе заловен. Оттогава мъжът се намира в ареста, припомня изданието.
Стойков, който е от ромски произход има богато криминално досие. Още като непълнолетен той получил първата си присъда за кражба – пробация. Той има присъда за обир след улично нападение над жена във Варна. Четири пъти пък младият мъж, който няма книжка, бил хващан да кара автомобил.
Светослав Стойков е бил разследван в България по жалба на собствения му чичо Янко. Той твърдял, че племенникът му го е пребил и изнасилил след запой.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети