Дупничанинът Радослав Котев е сред 8-те най-добри в тениса на маса

DenNews.bg
24.04.2017
размер на текста:

 През изминалия уикенд в град Момчилград се проведе финален етап на националния турнир по Тенис на маса- "Млад Олипмпиец" до 18години. По регламент в него участват 16 състезатели от цялата страна, класирали се от предишните 2 етапа на турнира, подредени в 4 групи. Двама представители на СКТМ "Марек-Дигеста.спорт" взеха участие в него- Радослав Котев и Николай Брейчев. Радослав завърши 2-ри в своята група,като допусна загуба само от настоящия шампион Стефан Тодоров "Стоянстрой" Пловдив и победи Константин Камбуров "Дунав" Русе и Георги Гогов "Дигеста Профиспорт" София и по този начин намери място сред 8-те най-добри. Николай зае 3-то място в своята група и продължи надпреварата в 9-16 място. Там той не допусна загуба и в крайното класиране зае 9-то място. След много драматични мачове в първата осмица, Радослав победи категорично Георги Величков " Кабаков" Шумен и миналогодишния шампион до 15г.- Христо Христев "Стоянстрой" Пловдив. В крайното класиране зае 6-то място. Това е страхотен резултат за него! Той е едва на 15 години и за първа година се състезава в тази възрастова група. Тази година, Радослав е част и от Мъжкия представителен отбор на клуба, който участва в "А" РГ и в Младежкия отбор до 21 години.

" За пореден път това достойно момче ни накара да се гордеем с него.Отново показа голям дух и сърце. Поздравявам и Николай за добрата игра!"
На 08.Април, отново в Момчилград се проведе Втория етап на "Млад Олипмпиец" до 12 години, в който участие взеха 3 дупнишки деца- Методи Методиев, Стефан Димитров и Мартин Стоянов. Едва 9 годишния Стефан Димитров, успя да намери място сред първите 16 и се класира за финалния етап на турнира, който ще се проведе в град Свищов на 6-7 Май.
Следващата седмица на клуба предстои участие в Държавното Индивидуално първенство до 15 години в град Горна Оряховица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети