2 314 лева събраха детските градини и ясли от Великденския благотворителния базар в ГУМ-Дупница

DenNews.bg
21.04.2017
размер на текста:

Вече е ясна сумата, събрана от благотворителната разпродажба на изделия, произведени от децата от детски градини и училища в Община Дупница и предлагани на благотворителния базар в ГУМ за Великден. Със събраните средства ще бъдат закупени най-необходимите неща. Ето какви са те: 

1. 6-та Детска градина "Деца за цветен живот и жива природа" събраха 433 лева със събраните средства ще бъдат закупени растителни видове и засадени от децата в двора на детската градина по случай 22 април- Световен ден на Земята.

2. Постоянни Детски Ясли „Пролет" Логото на каузата е „Великденско яйце от златно сърчице", събрани 300 лв. ще бъдат закупени нови столчета за да бъде обновена детската занималня.

3. ОУ"Хр.Ботев"-с.Крайници Събраните средства от благотворителния базар са 380 лева ще бъдат използвани за закупуване на ИКТ-продукти за училището в Крайници.

4. 7-ма детска градина „Калина" с мото „Калинките на сянка през лятото" – 363 лв. със средствата ще бъдат закупени чадъри за пясъчниците в двора.

5. Център за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи" "Направи добро на приятел" - 102лв за събираните средства са за децата от Център за настаняване от семеен тип за изработване на детска занималня на открито в двора на центъра

6 Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ участва във Великденски благотворителен базар под мотото „Пролетно настроение – великденско вдъхновение" -51 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база.

7. Детска градина 1 – ДГ „Мечта" участва под мотото "Играем, учим, пеем и мечтаем´ , със събраните 349 лв ще закупят интерактивни, модерни, дидактични игри.

8 Детска градина 9 ДГ" Слънце" с мото : „Слънцето да грее с топлите лъчи, дворът в детската градина нека озари" със събраните 336 лв. ще бъде подобрена на състоянието на игровата зона в двора.

Интересът към събитието беше много голям, събраните средства са много, имайки предвид, че доста от изделията бяха на символични цени 1,2 ,5 лева. Най- скъпите изделия стигнаха до 12 лева цена. Общо 2 314лв, събрани само за 2 часа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети