27-годишен се е предал за убийството на българче в Германия

DenNews.bg
21.04.2017
размер на текста:

27-годишен мъж е задържан за убийството на 14-годишно българче в Германия. Момчето беше намушкано навръх Великден в Дуисбург.
"Той се предаде в полицията, като дойде с адвокат. Издадена е заповед за арест", каза говорителката на полицията в Дуисбург Даниела Краш, цитирана от "Билд".
В момента на убийството задържаният не е разбрал, че е намушкал 14-годишния Александър смъртоносно.
Краш добави, че все още е предмет на разследването кой е намушкал момчето, като комисия разглежда записите от камерите, които са на мястото местопрестъплението.
Тежкият инцидент е станал в неделя вечерта към полунощ. Семейството на Димитър М. вечеряло, когато се позвънило на вратата и съседско момче повикало българина да помогне на баща му, защото го биели. 14-годишният син на Димитър - Александър, излязъл след баща си, но по време на скандала бил намушкан смъртоносно.
Александър е прободен с един удар в гърба, като острието е минало през белите му дробове. По време на разследването е установено, че намерената на местопрестъплението брадва не е била оръжието на убийството. Според свидетели по време на скандала са използвани и градинска ножица и нож.
Според съседи наемателят, повикал на помощ бащата на Александър, е имал конфликт с 27-годишния мъж, който се е предал в полицията.
Кварталът на град Дуисбург, където е станало убийството, е известен с престъпност, безработица и насилие. В Марксло живеят над 20 000 души и е смятан за един от най-проблемните квартали в Германия. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети