Полицай е убит при целенасочена стрелба в центъра на Париж

DenNews.bg
21.04.2017
размер на текста:

Един полицай е убит, а двама са ранени при целенасочена стрелба, открита от двама нападатели на централния булевард в Париж "Шанз-Елизе". Един от нападателите е ликвидиран. Издадена е заповед за арест на втория заподозрян, който пристигнал с влак от Белгия.
По телевизия Бе Еф Ем говорителят на вътрешното министерство Пиер-Анри Бранде поясни, че стрелбата е била насочена към полицейски автомобил.
"Малко преди 21 часа една кола се изравнила с полицейски автомобил, от нея излязъл мъж и открил огън, доколкото знаем - с автоматично оръжие, по автомобила на полицията. Той убил един от полицаите и тръгнал да бяга, като междувременно взел на прицел други полицаи", обясни говорителят.
Мъжът е успял да рани още двама, след което е бил застрелян от силите на реда. Говорителят подчерта, че полицаите са били мишена на целенасочено нападение.
Той отбеляза, че обстоятелствата около нападението засега не са установени и е твърде рано да се каже какъв е мотивът за атаката.
Полицията е отцепила района, а жителите са посъветвани да избягват района на "Шанз-Елизе", един от най-прочутите булеварди в Париж.
Антитерористичното подразделение на парижката прокуратура започна разследване.
Само след три дни във Франция ще се проведе първи тур на президентските избори. В страната е сила извънредно положение, въведено след вълна джихадистки атентати (от 2015 г. насам), отнели живота на общо 238 души.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети