От днес започва засилен контрол по пътищата в цялата страна за превишена скорост

DenNews.bg
18.04.2017
размер на текста:

 Засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение стартира в цялата страна от днес до 23-и април.

Мерките на Пътна полиция се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, която се провежда на територията на държавите-членки.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са определени като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни инциденти и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Обстановката в страната ни не е по-различна – голям процент от сериозните произшествия на пътя с убити и пострадали са причинени от същия фактор – движение с превишена или несоъобразена скорост. Затова засиленият контрол за спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите на пътя.
През 2016г. в страната превишената скорост продължава да е с най-голям дял като причина за катастрофи по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.
В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, информират от Пътна полиция – ГДНП.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети