Шестима са задържани за нападението срещу екип на Нова тв

DenNews.bg
18.04.2017
размер на текста:

Шестима са вече арестуваните за побоя над журналисти от Нова телевизия на магистрала „Тракия”. На задържаните са повдигнати обвинения за хулиганство, а на един от мъжете - и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев.
Продължава да се издирва още един мъж, за когото се предполага, че е отнел телефона на репортера Мария Милкова.
В хода на разследването става ясно, че три са охранителните фирми, чиито служители имат отношение към нападението.
„Ще се направи пълна проверка на трите фирми, както и ще се изземе документацията и тя ще се предаде на СДВР, за да се провери дали те са изрядни”, заяви Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив.
„Лицата отричат да са нанесли телесна повреда. Те твърдят, че при пътния инцидент е имало опасност за ПТП и това е наложило да спрат автомобила и да потърсят обяснение от шофьора Огнян Пенев”, коментира Атанас Илков, и.д. директор на полицията в Пловдив.
Полицията умолява хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя над репортер и оператор на Нова тв, да се свържат с най-близкото районно управление.
Един от автомобилите Пежо е намерено в землището на „Капитан Андреево”. Издирва се другата кола - Ауди А8 със софийска регистрация с регистрационен номер СА6777. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети