90 млн. лв. ще похарчим в пътувания за Великден

DenNews.bg
13.04.2017
размер на текста:

Около 90 млн. лв. ще похарчим в пътувания за Великден. Около 210 000 българи ще пътуват в страната, а 70 000 - в чужбина. Малко над 55 млн. лв. ще похарчат българите за пътувания в страната за Великден тази година, а малко под 35 млн. лв. ще дадат сънародниците ни, тръгнали да посрещнат празника в чужбина, заяви пред "24 часа" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Повечето от българите, които ще почиват в страната, търсят двудневни пакети. Почиващите в Гърция ще са около 40 000, а 15 000 българи ще са в различни точки на Европа. Средно 265 лв. е разходът за великденска ваканция на човек в България, около 495 лв. излиза тазгодишният пакет в чужбина.

Днес голямото пътуване започван, но към момента трафикът е спокоен

Очаква се натовареност по автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Марица", "Струма" и "Хемус", където и на места продължават ремонтните дейности.
От МВР съобщиха, че са осигурили специална организация на движението, с която ще се улесни предвижването на автомобилите.
Както по-рано днес писахме, движението на тежкотоварни камиони над 12 тона ще бъде ограничено от 16 до 20 часа по магистралите и част от основните пътища.
По граничните пунктове ще има засилени проверки. Документите ще бъдат проверявани обстойно, като ще работят всички гишета.
Ще има и специализирани полицейски акции за шофиране след употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети