Костадинов ще съди Авждийски, а обезщетението ще дари на болницата

DenNews.bg
12.04.2017
размер на текста:

Общинският съветник Костадин Костадинов поиска право на отговор във връзка с изказване за общинската болница в Дупница на Любомир Авджийски, който бе кандидат за народен представител от Да, България на последните избори.

Публикуваме отговора на Костадин Костадинов без съкращения и редакция:

 

Обръщам се към Вас на основание Чл.1 т.1.2.2. от Етичния кодекс на българските медии с молба за право на отговор.
В материала „Протест под надслов "Да спасим общинската болница" се организира утре в Дупница преди сесията на местния парламент”, публикуван във Вашата медия, директно се подвежда обществото чрез използването на манипулативни текстове и аргументи. Източник на тези манипулации е лицето Л.А., известен с това, че е абсолютно неизвестен.
Все пак, в текста е споменато и моето име, което ме кара да напиша това

 

П Р А В О   Н А    О Т Г О В О Р

В материала въпросното лице призовава Общински съвет – Дупница за няколко неща:
1. Да приеме нов план за спасяване на болницата, в който да се предвиждат реални оздравителни стъпки, а не закриване на печелившите отделения, в полза на частни интереси. – една от новите мерки, които мисля да предложа, е болницата да спре да плаща за реклама в местни и други медии. Тук обаче е мястото аз да попитам г-н новоизлюпения политик, ТОЙ какъв план за спасение предлага? Може би да оцветим болницата в цветовете на американското знаме?
2. Да се назначи за управител човек, който е избран от лекарите и персонала на болницата и който има ясна визия за оздравяването й – това е абсолютното желание на всички общински съветници. Въпроса е: КОЙ е този човек? Каква е тази визия? Впрочем, г-н новоизлюпения политик никъде не говори за такава визия. Има ли той (или екип от ДаБългария) въобще такав кандидат или такава визия?
3. Общинските съветници, които работят в частни конкурентни здравни заведения да не участват в обсъждането и гласуването на решения касаещи бъдещето на общинската болница – това значи в дебати и гласуване да не участват: инж.К.Костадинов – ОДБ; д-р К.Кирилов – ЕНП, председател на здравната комисия; д-р К.Бонев – ЕНП; д-р Л.Николова – НС; Ст.Павлов – председател на БСП; д-р Пл.Соколов – Дв21; вкл.д-р Й.Никулчин – ГЕРБ. Иначе казано, всички експерти по здравеопазване в съвета, а и в общината. Очевидно, новоизлюпения политик се опасява от възможен конфликт на интереси. В тази връзка, лелята на новия политик също е лекар. Възможно ли е всъщност самия той да е „проводник” на някакви нездрави интереси по отношение на болницата? Ще обмисля дали да не сезирам съответните органи...
4. Общинският съвет да участва в реалното разрешаване на финансовите проблеми на болницата. Тези проблеми са натрупани и поради действия и бездействия на сегашни общински съветници – тук вече споделям напълно. И ако новоизлюпения политик отдели тридесетина минути да погледне в архивите на общинския съвет, ще разбере даже и имената на тези съветници.

Уважаема редакция, не бих обръщал внимание на подобни абсурдни и нелепи псевдополитици. В случая обаче става въпрос за общинската болница. И по-точно за нейното спасение. И още по-точно за опитите на различни лица да трупат политически дивиденти от състоянието на болницата. Вие, като опитни журналисти знаете, че аз повече от 5 години говоря и алармирам за болницата. И всичко, което съм предрекъл, се е случило. Това ми дава известно основание да твърдя, че съм бил прав и преди, и сега.
Колкото до лицето Л.А., на 14.04.17г., петък, изтича срока, който съм му дал да се извини за измислените обвинения. Очевидно това няма да се случи. И затова в понеделник ще заведа дело от частен характер за клевета с максимално висок иск.
И първо пред вас, предварително заявявам, че обезщетението, което със сигурност ще получа, ще даря на Общинската болница в Дупница.

Инж. Костадин Костадинов,
12.04.2017 г., Дупница

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети