Росен Тимчев към Авджийски: Нито съм обвиняем, нито съм отстранен от болницата

DenNews.bg
12.04.2017
размер на текста:

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев поиска право на отговор във връзка с изказване на Любомир Авджийски, който бе кандидат за народен представител от Да, България на последните избори.

“Господинът казва три огромни лъжи в три изречения, посветни на мен. Останалата част от изказването му няма да коментирам, но съм длъжен да кажа истината, тъй като хората биват заблуждавани с неистинни твърдения. Не зная за какво е нужно това. Аз вече призовах политиката да не бъде намесвана в темата за болницата. Съгласен съм, че всеки има право на политически възгледи, но политиката няма място в болница”, каза Тимчев.
С публикация на личната си страница във Фейсбук Авджийски призова за протест пред общината утре, 13 април, и представя данни от проучване, направено от юристите на Да, България.

“Господинът казва, че към момента аз съм обвиняем за фалшива диплома по "Здравен мениджмънт" и за злоупотреба с имущество на общинската болница. Такова нещо няма. Не съм обвиняем нито за едното, нито за другото. Аз съм предал необходимите документи и тече проверка, но обвинения не са ми повдигнати. Това е първата лъжа.
Господинът казва още, че съм приел да стана управител със задачата да затворя няколко от отделенията в болницата, включително хемодиализата, която по неговите думи не била на загуба. Хемодиализата беше на загуба и документите за това са публични. Налагаше се дотиране на отделението от другите отделения, които са на печалба. Такава беше ситуацията при встъпването ми в длъжност. Това е втора лъжа.
Третата лъжа е, че съм отстранен заради започнати срещу мен наказателни дела. Всъщност това са две лъжи-не съм отстранен, а мандатът ми на временен управител изтече и беше проведен конкурс за назначаване на титуляр. Срещу мен няма образувани наказателни производства”, каза още Тимчев.
Той обясни, че е изненадан от изказването на Авджийски и определи думите му като клевета и опит за правене на реклама с имената на други хора.
“Мога да посъветвам господина да прочете и да пита преди да говори. Свързал съм се с адвокати и имам намерение да съдя г-н Авджийски. Още след празниците ще заведа дело. Грозно е да правиш политика на гърба на болницата, а още по-грозно е да клеветиш и позориш”, каза още Тимчев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети