Цветан Видински: На младите в Марек играта им е ясна

DenNews.bg
10.04.2017
размер на текста:

Треньорът на Марек Цветан Видински остана доволен от победата на тима му с 2:1 срещу Ботев (Ихт) и най-вече от факта, че в двубоя добре се включиха няколко юноши. Видински дори заяви, че на младите в тима играта им е ясна, но имаше и забележки към тях.
„Почнахме добре мача, но като не вкарахме гол в първите 15 минути и психически футболистите започнаха да се обременяват. Втвърдиха им се краката и започнаха дълги подавания, което не е нашата игра. Все пак Дани Димитров вкара първия си гол. Влязоха и няколко млади момчета, които могат да играят футбол. Имам забележка, че в дефанзивен план не участваха. Но на набор `98, `99, 2000 играта им е ясна, това е бъдещето на Марек. В атака трябва да свикваме без Еньо Кръстовчев, въпреки че той е половин отбор. Но аз предпочитам да играем и с повече млади момчета, защото те тичат повече. Когато Еньо е на терена, останалите 10 души чакат той да реши мача. А това се превръща в проблем. За това са полезни такива мачове, в които друг трябва да се нагърби с отговорност. Трябва да търсим нов лидер. При младите обаче липсва характер. Преди време беше така – стискаш зъби и излизаш да играеш. Сега трябва да се пречупят и да са мъже“, коментира Видински след срещата.
Колегата му от Ботев (Ихт) Валери Свиленов съжаляваше, че преди почивката тимът му не е успял да отбележи гол, макар да създаде няколко опасности.
„През първото полувреме изпуснахме нашия шанс за гол, докато Марек нямаше никакви положения. Това бе и преломният момент, след като второто полувреме го изиграхме по коренно различен начин. Имахме едно единствено положение – голът. Марек пък ни вкара два гола, а можеше и още. Домакините ни надиграха в последните 15-тина минути, когато отпаднахме физически“, заяви Свиленов.
„Не се притеснявам за мястото на Ботев в групата. Има мачове, които ще си вземем с игра и съм сигурен, че не сме застрашени от изпадане“, допълни треньорът на Ботев (Ихт).
Крилото на дупничани Даниел Димитров пък отбеляза първия си гол с екипа на Марек, откривайки резултата в 55-ата минута. „Труден мач се получи, борихме се в предни позиции. През второто полувреме обаче показахме, че заслужаваме повече победата от съперника. Играх и с болки в корема, но всичко вече е наред и ще съм готов за следващите мачове“, лаконичен бе Димитров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети