Април ще ни изненада с температури от 31 градуса

DenNews.bg
01.04.2017
размер на текста:

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Температурите бързо ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски по Черноморието – от 9 до 12°.
Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще остане по-високо от средното за месец март.
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 - около 4°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9-12°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

В началото на април времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават бавно.  Синоптиците прогнозират, че температурите ще се повишат значително и броят на слънчевите дни ще се увеличи. През април най-ниските температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Най-високите ще са между 26 и 31 градуса.

През целия месец съществува опасност от слани. Валежите ще са около и под нормата. За равнините нормата е между 40 и 70 л/кв. м, а в планинските - между 60 и 100 л/кв. метър.

По-значителни увеличения на облачността и валежи се очакват около средата на първото десетневие. Очаква се и понижаване на температурите. През последните дни от този период се очаква затопляне. Сравнително топло ще бъде и през второто десетдневие. Относително ниски ще са температурите към края на периода. Повишена опасност от валежи има в началото на третото десетдневие.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети