Условна присъда от 11 месеца и 9 000 лева глоба за търговец на гласове

DenNews.bg
09.03.2017
размер на текста:

 r

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години бе наложено на Станислав Петров от гр. Бургас. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата за това, че от началото на месец октомври 2015г. до 23.10.2015г. в гр. Бургас, кв. „Долно Езерово“, в магазин за хранителни стоки, разположен се на ул. Химик“ , в условията на продължавано престъпление, при което са осъществени двадесет и четири деяния, които осъществяват различни състави на едно и също престъпление и са извършени през непродължителни периоди от време , при една и съща обстановка при еднородност на вината, при което последяващите се явяват продължение на предшестващите предложил и дал на други лица пари и организирал даването на пари на други лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 25.10.2015г. на изборите за Общински съветници в гр. Бургас полза на определен кандидат от листата с кандидати на политическа партия- престъпление по чл.167, ал.3 и ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

В горепосочените 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Петров. Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. ( като човекът получил сумата е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души). Общо дадените от Петров пари са в размер на 1084 лв.

На Петров е наложена и „глоба“ в размер на 9000лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети