Не вярвайте сляпо на обявите за кредити, разлепени по улиците

DenNews.bg
07.03.2017
размер на текста:

Хората да бъдат особено внимателни с офертите за бързи заеми, особено когато те се отправят чрез обяви в градската среда, предупреждават от Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Българската национална телевизия (БНТ). Задължително трябва да проверите кой стои зад офертите и какви са условията за отпускане на заеми.
В случаите на обяви по входните врати, улична табла, спирки, въобще на принципа на случайното разлепване, рискът за потребителите е по-голям. Тъй като най-често тези обяви съдържат само един телефон, посочва председателят на КЗП, Димитър Маргаритов. Най-важно е да се установи дали зад този номер стои лицензирана финансова институция. "Право да отпускат кредити в България имат само лицензираните от БНБ банки и небанкови финансови институции", напомня той.
Маргаритов коментира, че всеки път, когато имаме съмнения за мним банкер на телефона, трябва да сигнализираме полицията.
Проверки на КЗП показват, че в повечето случаи зад тези обяви стоят и лицензирани финансови институции. При тези случаи потребителят трябва много да внимава за конкретните условия, които ще му бъдат показани в офиса на фирмата или в интернет.
От КЗП съветват още потребителите да не подписват документи, преди да са се убедили, че са съгласни с условията, които им се предлагат.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети