Съдбата на общинската болница в Дупница остава неясна, стана ясно след днешната сесия на ОбС

DenNews.bg
31.03.2017
размер на текста:

Съдбата на общинската болница в Дупница остава неясна. Това стана ясно след днешната сесия на местния парламент, на която трябваше да бъде гласувано общината да стане съдлъжник при тегленето на кредит в размер на 1 милион лева, за да може здравното заведение да покрие дълговете, трупани към кредитори. Такава докладна не бе включена в дневния ред. Нямаше и докладна за избора на временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница, тъй като стана ясно, че предложения д-р Паризов не е приел да застане на поста на мястото на подалия оставка д-р Миков. Само една докладна за общинската болница влезе в дневния ред и тя бе за провеждане на търг за продажба на пет амортизирани коли от автопарка на здравното заведение.

На сесията на местния парламент днес бе гласувана друга докладна за заем от 500 000 лева под формата на овъдрафт , необходими на общината за купуване на терен в жк Бистрица, на който ще се строи нова детска градина. Друга важна докладна бе свързана с гласуването на решение Община Дупница да кандидатства с проектно предложение за предоставяне на безвъзмездна помощ за изграждането на депото в землището на село Джерман. Тук съветиците от БСП се въздържаха, а председателят на групата Станислав Павлов отбеляза, че те са само против изграждането на инсталацията в землището на село Джерман.

На днешната сесия бяха гласувани и докладните за определяне на кандидатите за съдебни заседатели към Районния съд в Дупница и Окръжния съд в Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети