Започва дарителска кампания “Подари книга” на читалището в Бистрица

DenNews.bg
30.03.2017
размер на текста:

От 1 април започва дарителска кампания “Подари книга на читалищната библиотека в с. Бистрица”, а поводът е 90-годишнината на НЧ “Светлина 1927”, която ще бъде отбелязана през месец септември.
През целия месец април всеки може да дари една или повече книги, като изискването е те да са в добро състояние. Най-голяма нужда читалището има от изучаваните в училище произведения и автори. Те са най-търсените, което пък означава, че най-бързо се захабяват и трябва да бъдат подменяни.
“Фондът ни е от над 7050 книги. Постоянно се подменя-закупуваме и получаваме дарения. Сега обаче искаме да отбележим 90-годишнината на читалището с тази кампания, като хем да подновим и разнообразим фонда, хем да привлечем вниманието към четенето и библиотеката ни”, обясни за DenNews.bg читалищният секретар и библиотекар Гергана Спасова.
Читалище “Светлина 1927” се намира до черквата в Бистрица. Ако нямате възможност да отидете до селото, а желаете да дарите книги, то може да ги оставите в библиотеката на читалище “Зора” в Дупница (на пл. “Свобода”). Трябва да посочите, че правите дарение за читалището в Бистрица и да оставите име и телефонен номер, за да ви бъде изготвен акт за дарение.
“Ще помоля да не ни се носят изпокъсани книги, както и морално остарели книги. Авторите, които не ни достигат са Елин Пелин, Йордан Йовков, Алеко Константинов. Децата търсят и Джани Родари, а младежите - Стивън Кинг. Най-търсената ни книгата, която нямаме е “Деца играят вън”. Ще се зарадваме на всяка хубава книга и автор”, каза още Спасова.

Библиотеката на читалището в Бистрица е отворена всеки работен ден от 8:30 до 16:30 часа, с почивка от 12:00 до 12:15 часа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети