Осем души са арестувани във връзка с нападението в Лондон

DenNews.bg
23.03.2017
размер на текста:

Осем души са арестувани във Великобритания във връзка с нападението пред парламента в столицата Лондон, съобщи "Гардиън", позовавайки се на полицията.

По-рано от полицията обявиха, че са задържали седем души и са претърсили шест жилища в Бирмингам и Лондон. Ръководителят на звеното за борба с тероризма Марк Роули отбеляза, че по случая продължават да работят стотици детективи. Някои райони в центъра на Лондон продължават да са блокирани заради течащото разследване.
Британските власти ревизираха и броя на загиналите - четирима души, в това число нападателят и полицаят Кийт Палмър, който охранява парламента.
Другите двама загинали са мъж и жена.
Все още 29 души са хоспитализирани. Седем са в критично състояние. Властите намалиха броя на пострадалите, след като вчера съобщиха за 40.
Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи пред парламента, че 12 британци, трима французи, двама румънци, четирима южнокорейци, един германец, един китаец, един ирландец, един италианец и двама гърци са сред ранените.

Парламентът в Лондон започна редовно заседание след минута мълчание, с която бяха почетени загинали. Полицията също почете убития полицай с минута мълчание.
Според властите нападателят е "действал сам и е бил вдъхновен от международен тероризъм".
В полунощ британските спецчасти претърсиха апартамент на Хагли Роуд, в Бирмингам. Властите съобщиха, че обискът на апартамента е във връзка с трагедията вчера.
От същия адрес миналият четвъртък е бил нает автомобила, с който нападателят вчера прегази десетки хора на моста "Уестминстър". По непотвърдена информация полицията в Лондон вече знае самоличността на нападателя.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети