Любомир Авджийски от "Да, България": Докато държавата спеше, ние разкривахме престъпните схеми в КТБ

Когато ДПС те атакува, това е добра реклама, категоричен е водачът на листата за народни представители под № 16 в област Кюстендил

DenNews.bg
22.03.2017
размер на текста:

Г-н Авджийски, тази седмица беше разпространена втора безплатна книга в тираж от 200 000 срещу "Да, България" и нейните лица. Каква е причината за този интерес?

Книгите, които "медиите" на Пеевски(ДПС) издават срещу нас са не само безплатни, но и анонимни, както и повечето очернящи статии на тази медийна група. Причината за "интереса" е проста - ние сме единствените, които изобличаваха тандема Цветан Василев-Делян Пеевски още през 2013 г. Изпратихме сигнал до прокуратурата пълен с факти за корупционни схеми в КТБ. Направихме това месеци преди тя да фалира. Още тогава същите медии - Телеграф, ПИК, БЛИЦ и др., които бяха финансирани през КТБ, изкараха десетки, дори стотици "кафяви" статии срещу нас. Тогава за тях Цветан Василев беше честен бизнесмен, когото защитаваха от "клеветниците". Сега нищо не се е променило освен, че единият от схемата изпадна в немилост за ДПС и за медийната им група. А атаките срещу нас продължават.

Не се ли използва твърде много името на Пеевски? Наистина ли той стои зад тези книги?

През миналата седмица ЦИК излезе с решение, в което е записано, че "едноличен собственик на капитала на дружеството-издател на книгата е "НСН ИНВЕСТМЪНТ" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е "Интръст Лимитед", чуждестранно юридическо лице, в което 100% дялово участие има Делян Славчев Пеевски". Централната избирателна комисия спря разпространението и на двете книги, заради разпространените клевети по време на предизборната кампанията. Но очевидно за ДПС парите за 400 000 книги и за глоби на ЦИК са жълти стотинки. Изхарчени са общо над половин милион лева за тази предизборна акция срещу нас.

В книгата свързват "Да, България" с Прокопиев и Костов? Какво ще кажете за това? Наистина ли сте финансирани от Прокопиев?

Това са част от очернящите етикети, които използват, защото тези имена работят в съзнанието на българите. Нямаме връзка нито с Костов, нито с Прокопиев. Целта на тази кампания е да обясняваме, че "нямаме сестра" и да бъдем разфокусирани от реалните проблеми, които засягаме постоянно. А именно - 2,6 млрд. лева на година откраднати от обществени поръчки. Голяма част от тези обществени поръчки отиват именно към възпълничкия олигарх от ДПС. 1,6 млрд. на година са щетите за бюджета от източване на ДДС. В КТБ изтекоха 4 млрд. , а в Белене 2,6 млрд. лева. Само за 3 години мафията в България е откраднала над 15 млрд. лева. Същата мафия чрез своите политически партии обещава повишаване на пенсиите. Този цинизъм няма да продължава дълго. Да, България ще бъде гарант в следващия парламент, че всички кражби ще бъдат изваждани на светло.

 

Успяват ли да настроят хората срещу вас?

Не. Българите не са глупави. Разбират, че когато корпорация като ДПС, атакува някого, това е индикация, че той е влязъл в битката. Целта ни обаче е повече хора да се осмелят и да не бъдат апатични към политическия живот. Ето защо призоваваме всички да излязат и да гласуват. Това е единственият начин да бъде преодолян купеният и корпоративен вот за същите, които пишат срещу нас.

 

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети