Творби на Кристо, Дечко Узунов и Илия Бешков ще видим в изложба за Трети март в Дупница

DenNews.bg
02.03.2017
размер на текста:

Сюжетно-драматичен танцов спектакъл, озаглавен „Трите бряста” ще се състои днес в Дупница в салона на Общински драматичен театър „Невена Коканова”. Началото е в 18.30 часа. Ще участват: Школа по български народни танци, Танцов състав "Зора" и Фолк-фитнес при Народно читалище „Зора". Режисурата, хореографията и постановката е на Дилиана Диканска. Спектакълът е създаден по легендата за трите бряста от местността Кършия край Дупница.


На националния празник 3-ти март от 18.30 часа в салона на театъра в Дупница пък ще се състои музикален спектакъл "България, това си ти" с участието на Мъжки хор "Свети Иван Рилски" с диригент Таня Камбурова, Вокален състав "Арт Поп" и група "Symetrix".


Честването на 139 години Свободна България в Дупница ще започне в 10.30 часа утре с поднасяне на венци и цветя и концерт на общинската духова музика при Паметната плоча на Опълченците.

В 11 часа ще бъде тържественото издигане на българския флаг на площад „Свобода”, ще има и концертна програма.


В 12 часа ще бъде открита изложба „Ексцерпции” в изложбена зала „Околийска къща”. Ще бъдат показани 60 творби на най-именитите български художници, сред които академик Светлин Русев, Дечко Узунов, Илия Бешков, Христо Явашев-Кристо и други. Уникалните произведения са от художествения фонд на единствения по рода си на Балканите Исторически музей - Панагюрище. Експозицията ще остане в Дупница до 28-ми март.

В 13 часа утре в заседателната зала в сградата на Община Дупница пък ще започне конкурс за рецитация под надслов „Свобода или смърт”, посветен на Освобождението на България.

В 17.30 часа ще бъде открита тематична изложба на детски рисунки на деца от Школата по изобразително изкуство „Арт Поп” – „Три багри”. Изложбата ще бъде подредена във фоайето на Общински драматичен театър „Невена Коканова”. Събитията се организират със съдействието на Община Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети