Изгоненият от ДАНС турски гражданин създавал антибългарски настроения в смесените райони

DenNews.bg
17.03.2017
размер на текста:

 Наложените със заповед на председателя на Държавна агенция”Национална сигурност” (ДАНС) принудителни административни мерки на турски гражданин са в изпълнение на функциите и правомощията на Агенцията по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за ДАНС.
Според събраните от органите на ДАНС данни, лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години. Това гласи кратката информация, публикувана на сайта на ДАНС.

ДАНС наложи принудителни административни мерки на турския гражданин, защото представлява заплаха за националната сигурност  въз основа на събрани от органите на Агенцията данни. Това бе причината на бъде издадена заповед от председателя на ДАНС за налагане на принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години на турския гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност на Република България.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети