Костадинов: Болницата в Дупница трябва да получи заем срещу сигурни гаранции, д-р Миков не е готов да управлява

DenNews.bg
15.03.2017
размер на текста:

 „Явно д-р Миков не е готов да управлява общинската болница, той не се съобразява нито с общината, нито с решенията на Общинския съвет, некомпетентен е и недисциплиниран. Затова първото, което трябва да се направи, е да бъде назначен финансов контрольор, който да следи действията му. А за да се тегли огромния заем от 1 милион лева за спасяване на болницата от фалит, е необходимо Миков да докаже, че може да му се има доверие, и да са налице ясни гаранции Това означава, че той трябва да поеме ангажимент за преструктуриране и оптимизация- да направи 30% съкращения и да сведе до 200 000 лева средствата, предвидени за заплати на персонала”. Върху това акцентира на днешната пресконферения председателят на Икономическата комисия към местния парламент Костадин Костадинов.
Към момента за заплати на персонала всеки месец се плащат по 253 000 лева, за руги разходи- 90 000 лева. Според договора със Здравната каса и от държавна субсдия по сметката на лечебното заведение постъпват около 280-300 000 лева, а за оцеляването са необходими 343 000 лева. Затова са необходими гаранции от управителя, че при тегленето на заема болницата ще може да се самоиздържа. А към момента задълженията към кредорите на здравното заведение възлизат на 1 млн. 123 хил. лева.
Към момента задълженията към кредорите на здравното заведение възлизат на 1 млн. 123 хил. лева., припомни за пореден път Костадинов.
„Пак казвам, този заем на общинската болница трябва да бъде предоставен, но защо общината трябва да бъде гарант? Предстои кандидатстване по важни проекти и това ще бъде огромна спънка за финансирането им”, обърна внимание Костадинов.
И да попитам защо забравяме и други два варианта за излизане от тази критична ситуация? -Защо да не апортираме общинската болница в областната в Кюстендил, и защо забравяме думичката приватизация? Заключи Костадинов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети