Роми нападнаха 11-класник в двора на училището в Сапарева баня, учителка спаси момчето от побой

DenNews.bg
13.03.2017
размер на текста:

Група роми са нахлули в двора на училището в Сапарева баня и влезли в саморазправа с 11-класник по време на учебния процес в петък, 10 март. Момчето е ударено по лицето. То е спасено от по-сериозен побой от учителка по физическо, която станала очевидец на нападението и успяла да спре тримата биячи. Това са трима външни за училището младежи от ромски произход.
Учителката незабавно подала сигнал към полицията и уведомила директорката на СУ „Христо Ботев”.
Полицейски патрул на РУ Сапарева баня е пристигнал на мястото на петата минута. Още на място са свалени показания и е установено, че инцидентът е продължение на спречкване от предишния ден между две групи младежи, в едната от които са били 11-класникът и по-големият му брат. В групата на ромите имало двама непълнолетни. Незабавно на място се е отзовал и инспектор от Детска педагогическа стая от РУ Дупница. Установена е самоличността на нападателите и че непълнолетните от групата не учат никъде. Полицейските служители и инспекторът от Детска педагогическа стая са посетили лицата на домашен адрес.
На пострадалия ученик, който бил с видими отоци по лицето, първа помощ е оказала медицинската сестра на училището. След това момчето е транспортирано за преглед в болницата в Дупница, като консултацията не е установила сериозни наранявания. Ученикът е оставен на домашно лечение за няколко дни.
РУ Сапарева баня продължава работа по случая.
От училището уверяват, че са взети необходимите мерки, за да бъдат предотвратени подобни инциденти.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети