16-годишният Кристиан Костов ще представлява България на Евровизия

DenNews.bg
13.03.2017
размер на текста:

16-годишният Кристиян Костов, финалист от четвъртия сезон на музикалното състезание "X Factor", ще представялва България на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия".
Песента на Кристиян се казва "Beautiful Mess". Тя е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват, съобщиха от БНТ.
"Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 г. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена, ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, талантът и вдъхновението", сподели Кристиан.
"Beautiful Mess" ще бъде достъпна днес след 18 ч. в официалния канал на Евровизия в YouTube и сайта на конкурса. Песента е създадена от "Вирджиния рекърдс" с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Тандемът стои зад "If Love Was a Crime" на Поли Генова.
В БНТ са постъпили 11 кандидатури с предложение за българското участие в "Евровизия 2017". Предварителна селекция е допуснала до участие 6 предложения. Те са консултирани с международни експерти с опит в "Евровизия" от 12 държави.
Според предварително изтегления жребий България е във втория полуфинал на музикалното състезание в украинската столица Киев, който ще започне в 22 ч. българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).
След финала на "Х Factor" дебютният сингъл на Кристиан Костов "Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc’ с негово участие "Вдигам Level" беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети