Юношите на ФК „Левски” тренират при перфектни условия в новооткритата спортна база в Бобошево

DenNews.bg
09.02.2017
размер на текста:

Юношите на ФК „Левски” тренират при перфектни условия в новооткритата спортна база в Бобошево, изградена от общината по проект за реновиране със средства по Програмата за развитие на селските райони.
Двамата треньори са очаровани както от условията в базата, така и от мекия климат и от спокойствието и сигурността, които им дава малкото градче край река Струма.
„По автомагигстрала „Струма” пристигнахме от столицата за около 40 минути. Това, което веднага ни грабна, бе изключителната чистота и уют в хотелската част. Всички стаи са много приятни, разполагат с климатици, а разбира се и интернет, който е напълно безплатен. Така след тренировка децата имат възможност да комуникират с родителите си и приятелите си. Това, което също е много добро за нас като треньори на юношите е, че тук е спокойно, няма опасност от инциденти, имаме на разположение екип на Бърза помощ от местния филиал, винаги има дежурни полицаи, при необходимост. Чувстваме се сигурни за момчетата, а и от общината ни дадоха на разположение автомобил. Вчера дори заведохме отбора на кино в Благоевград, който пък е само на 20 километра разстояние. В ресторанта, в който се храним, менюто и според това какви са предпочитанията на състезателите ни, което също е много важно и е един голям плюс за нас. И най-важното- тъй като водим юношески отбор, ползваме напълно безплатно всички съоръжения в спортната база. А това никак не е малко, защото в София наемите, особено в частните зали, са космически. Игрището пък е в перфектно състояние за зимния сезон, а ако се наложи, можем да ползваме и закритата зала. Със сигурност базата в Бобошево ще стане нашата база за подготовка на юношите ни”, единодушни бяха преди тренировката днес Владимир Шаламанов и Николай Николов.
Кметът на община Бобошево Крум Маринов обясни, че като голям радетел на спорта и най-вече този сред подрастващите, предоставя напълно безплатно полването на спортните съоръжения на базата при за подготовка на детски и юношески отбори по различни спортове от цялата страна. Освен с игрище и закрита зала, спортната база има игрища за волейбол и баскетбол, хандбал, както и тенис-корт. За жителите на община Бобошево те също ще бъдат безплатни.
На партерния етаж на спортния комплекс има кухня, която отговаря на всички изисквания за отлично качество за приготвяне и съхранение на хранителни продукти. До нея има и помещение, което ще бъде обособено като столова. Те ще се ползват при гостуването на големи професионални отбори, които водят със себе си и готвач заради специалния режим на хранене. Ако се наложи ползването на залата, то тя има локално отопление, изградено е парно на пелети.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети