Честни избори са приоритет №1 на новия областен управител на Кюстендил

DenNews.bg
08.02.2017
размер на текста:

Новият областен управител на Кюстендил Йордан Татарски взима присърце новото си положение и само броени часове след решението на служебното правителство обяви мисията и приоритетите си на губернатор.

Припомняме, че Йордан Татарски бе кандидат за кмет на Кочериново на последните местни избори и загуби балотажа с 23 гласа от настоящия градоначалник Иван Минков. Татарски обжалва решението, но съдът се произнесе в полза на Минков.
Припомняме, че и двамата с явиха на изборите като независими кандидати, издигнати от инициативни комитети.

Приоритетите си като областен Татарски обяви на линчната си страница във Фейсбук. Публикуваме ги без редакция и съкращения:

 

Нямам претенцията да съм най-подготвения и най-харизматичния областен управител, но имам самочуствието, че съм много добре подготвен за летящ старт за изпълнение на:

МИСИЯТА: Създаване на условия за укрепване на демократичното общество в област Кюстендил и повишаване на доверието на местните общности в държавната власт.

ВИЗИЯТА: Провеждане на постоянен диалог с местните общности за осигуряване и поддържане на съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика чрез законосъобразно и целесъобразно изпълнение на функциите и правомощията на областния управител, заместник областните управители и областната администрация.

ПРИОРИТЕТИТЕ:
Първи приоритет: Организиране на свободни и честни избори за народно събрание;
Втори приоритет: Въвеждане на механизъм за активен и постоянен обществен диалог с местните общности;
Трети приоритет: Създаване на условия за гарантиране на обществения ред и сигурност, както и за изпълнение на плана за защита от бедствия;
Четвърти приоритет: Създаване на условия за подобряване на водоснабдяването и канализацията;
Пети приоритет: Създаване на условия за укрепване на административния капацитет на администрацията на областния управител.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети