Автор на жълт сайт ще зам.-министърства в правосъдието

DenNews.bg
03.02.2017
размер на текста:

Автор на жълт сайт е назначен за зам.-министър на правосъдието със заповед на на служебния премиер Огнян Герджиков. Назначението на Тарандов бе обявено първо в “Афера” - жълтия сайт се похвали, че е техен автор. Предложението за Тарандов е на правосъдната министърка Мария Павлова, както всички назначения на заместници се правят от министри, казаха от правителствената пресслужба.
Тарандов е съпруг на известната столична съдийка Вера Чочкова. През годините жена му е решавала знакови дела. Чочкова се прочу за първи път през 2001 г., когато обяви за “невинен” бившия шеф на ВИС-2 Георги Илиев, вече покойник, по обвинение за хулиганство и побой над Слави Бинев в БИАД. Съдийката оправда и бившия столичен кмет Стефан Софиянски по едно от делата срещу него. Миналата година Чочкова осъди лидера на “Атака” Волен Сидеров да чисти паметници. Съдията в Административен съд - София град, Деница Александрова-Митрова също бе назначена от Герджиков за зам.-министър на правосъдието. И тя е възпитаничка на Юридическия факултет на СУ.

Назначението на Тарандов предизвика вълна от възмущение в социалните медии, като той е наричан „интернет трол”, а някои дори не вярвали в съществуването на такава личност.
Във Фейсбук вече има група, искаща оставката на Тарандов,а мотивът е него пост от 1 февруари:
„В интерес на истината, т.н. Народен съд е задължение на България по силата на окупационния регламент на САЩ, Великобритания и СССР след края на Втората световна война. Нещо от типа на Нюрнбегския процес, само че на местна почва. Такива са били времената. Да се осъжда или оправдава е все едно да се осъжда или оправдава историята, каквато е била, което е доста неразумно като идея”.
Потребители питат „означава ли това да не осъждаме Холокоста?”.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети