ЦИК реши: Няма да има машинно гласуване 26-и март

DenNews.bg
26.02.2017
размер на текста:

Членовете на Централната избирателна комисия гласуваха да отстранят единствения кандидат в обществената поръчка за осигуряване на 12 500 машини и да прекратят състезателната процедура.
На заседанието на Комисията беше представен доклад на Специализираната комисия, според който фирмата, подала единствената оферта за участие в процедурата, не може да отговори на техническите изисквания по нея. Членовете на Комисията коментираха, че вариант без машини за техническо гласуване не би трябвало да подложи на риск предстоящите изори и те ще бъдат валидни.

Част от аргументите бяха, че ЦИК очакваше машините да бъдат доставени до 10 март, а до 17 март вече да бъде осигурен и софтуерът за машини.

От своя страна единственият участник в обществената поръчка предлагаше доставката на машините да стане до 20 март, защото те са новопроизведени, а софтуерът да бъде инсталиран още при тяхното производство.

Що се отнася до осигуряването на машини в чужбина участникът не предлагаше тяхното транспортиране до страните, в които ще гласуват българи, както и техническата обезпеченост. Т.е. лица, които да отговарят за тези машини.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети