Сапарева баня се стяга за кушиите, записванията за участие са до 2 март

DenNews.bg
24.02.2017
размер на текста:

Традиционните конни надбягвания за Тодоровден в община Сапарева баня и тази година ще се проведат край летището край пътя Сапарева баня-Дупница. Местоположението на провеждане на кушиите бе променено миналата година. Разширен бе и форматът на състезанието, като се допуснаха и участници от дупнишките села Крайници, Червен брег и Яхиново. За втора поредна година ще има нов елемент в състезанието - теглене на шейни с тежести.
Тази година Тодоровден ще се проведе на 4-ти март, а крайният срок за записване за участие в надбягванията е 2-ри март, четвъртък. Записвания се правят в НЧ "Просветен лъч - 1905" - град Сапарева баня и в кметствата на селата Сапарево, Овчарци, Ресилово, Крайници, Червен брег и Яхиново.
По регламент, в надбягванията с коне и магарета могат да участват състезатели над 18-годишна възраст. За победителите е предвиден награден фонд.
И тази година община Сапарева баня организира безплатен транспорт за желаещите да посетят празника, който ще тръгва в 10:00 ч. от центровете на населените места.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети