Ученички с розови фланелки казаха "Не на насилието в училище"

DenNews.bg
22.02.2017
размер на текста:

 С най-различни инициативи и мероприятия,школата от община Дупница отбелязаха Денят на розовата фланелка днес. Всяка година, на този ден, кампанията преминава под надслова – „Не на насилието в училище".

Инициативите на учениците в училищата бяха подкрепени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница.

В Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление учениците направиха флашмоб пред входа на училището. Танцовата група към училището "Блек Илюжън" пък подготви и засне тематичен видеоклип, насочен срещу агресията в училище. С видеоклипа, децата отправиха послание към своите връстници за толерантност.

 

В ОУ "Евлоги Георгиев" с раздаването на минифланелки, всяка с послание отбелязаха денят. В 7 „А" пък клас бе изнесен открит урок на тема: „Превенция на тормоза и кибертормоза в училище".

В Гимназия "Христо Ботев" във всяка класна стая учениците бяха написали свои послания срещу агресията.

Голяма част от учениците в различните училища бяха дошли с розови фланелки на училище и засвидетелстваха своята подкрепа към кампанията.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети