Дучето: Марек си е Марек, но Ловеч не е София и Литекс не е ЦСКА!

DenNews.bg
20.02.2017
размер на текста:

Бившият председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето бе на трибуните на стадион „Бончук“ за съботната контрола на Марек с ЦСКА 1948. Дучето си спомни за мача, донесъл радост и гордост на дупничани – финала за Купата на Съветската армия през 1978 година. „На живо съм гледал финала за Купата на Съветската армия, който загубихме с 0:1 от Марек. Бях и на предишния мач, в който паднахме 1:3 на „Армията“. Уважението се изковава на терена в едно достойно съревнование. Марек от Станке Димотров не можеше да го преодолее и Байерн Мюнхен и шампиона на Унгария Ференцварош. Аз помня тези футболисти, помня Венци Петров, Иван Петров, помня Кючукови, Севдин. Помня Янко Динков още като помощник, след това като треньор. Това е школа. Дупница ли е, Станке ли е – футбол е имало винаги“, каза Дучето.
„Сега се получи един мач между хора, които наистина се уважават. Но трябва да има феърплей и който е по-добрия да победи. Мен ме е боляло 1978 година, че Марек спечели Купата на Съветската армия, но това не омаловажава онова, което са постигнали хората от Станке Димитров на терена. Вашият най-голям успех за мен е бил драма, но в края на краищата този отбор, победил ЦСКА за Купата, е стигнал много напред в Европа. Разбрал го е Фъргюсън, разбрал го е Майер. Венци Петров ако беше вкарал онова положение за 3-ти гол, ставаше съвсем друг мачът с Байерн. Чест и почитания за тези хора“, заяви още Димитър Ангелов.
Той засегна и най-болната тема за феновете на ЦСКА и ситуацията, че под това име се състезава друг отбор, сложил червените екипи в центъра на София:
„Спортът е полезен за здравето и организма на всеки човек. Децата трябва да спортуват. Ние трябва да създаваме състезатели, а не хора, които са готови за някаква евтина химия да кажат, че майка им не им е майка, а е мъж с мустаци. Истината е, че тук има футбол, истината е, че имаше футбол и ще има футбол. Знаете, че Марек си е Марек. Дали Станкето е Станке или е Дупница не е толкова важно, Марек си е Марек. А който знае какво е Марек, няма как да каже, че Кюстендил е Дупница или че Литекс е ЦСКА. Аз съм на 52 години и помня. Аз си обичам отбора, знам кои са ми приятелите, прекрасно знам коя ме е родила и прекрасно знам, че Ловеч не е София и че Литекс не е ЦСКА. А на онова другото му желая успех. И нека да запомни едно нещо – проблемът не сме му ние. Аз винаги ще бъде за Литекс срещу Левски, но никога няма да кажа, че Литекс е ЦСКА. Уважение към всеки, любов към моите“!
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети