Ръководството на БСП утвърди листата за Кюстендилска област

DenNews.bg
20.02.2017
размер на текста:

Кандидат-депутатската листа на БСП бе утвърдена от Националния съвет на партията във вида, в които бе подредена от Областния съвет.
Освен номерата на кандидатите от ръководството одобриха и двете предложения за представители на гражданската квота, като от Националния съвет единствено разпределиха позициите на двамата.

Както писахме, водач на листата по решение на Националния съвет на БСП е външен за областта човек – роденият в радомирско село Валери Жаблянов, който през 2013 г. бе избран за народен представител от МИР Сливен.
Втори е досегашният депутат д-р Иван Ибришимов от Дупница. След него се подрежда Мая Шишкова, която бе кандидат за кмет на Кюстендил, а в момента е общински съветник в областния град.
Четвърта позиция е за бившия областен управител Иван Каракашки от Кюстендил.

На пета позиция е първият представител на гражданската квота – д-р Борко Исаков от Дупница, АГ специалист.

Председателят на русофилите в Бобов дол Василка Ламбрева е поставена под №6 в листата, а седми е Явор Дамянов от Сапарева баня, който е син на бившия кмет Илчо Дамянов.

На осма позиция в листата е другият представител на гражданската квота - Мирослава Крумова от Кюстендил, в момента е общински съветник в областния град.

Листата на БСП ще бъде регистрирана в РИК Кюстендил в 12 часа днес.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети