Рецидивистка умъртви 84-годишна жена

DenNews.bg
02.02.2017
размер на текста:

 След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип, включващ наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив, установи че извършител на убийството на 84-годишна жена от с. Дълбок извор е Донка П., на 37 г.

Въпреки че се укривала, Донка П. е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че на 01.02.2017 г., при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго – 84-годината Иванка К. – престъпление по чл. 116, ал.1, т.12, вр. чл. 115, вр. чл. 29 от НК. В качеството си на обвиняема тя е признал за извършеното.

Донка П. е осъждана общо 6 пъти /предимно за престъпления против собствеността/, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването по случая продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети