Предизвикателство към ученици и студенти: Напиши свое произведение по Йовков

DenNews.bg
02.02.2017
размер на текста:

Ученици и студенти от цялата страна могат да се включат в литературен конкурс, посветен на писателя Йордан Йовков. Форумът под надслов „С Йовков в сърцето” е насрочен за 16 и 17 юни в родното село на писателя, Жеравна.
Организатори на конкурса са кметът на Жеравна, ръководството на Къщата-музей на Йовков и ръководството на Български национален младежки фолклорен съюз.
Конкурсът ще даде поле за изява на талантливи ученици и студенти в областта на словото.
В дните на провеждане на конкурса, с преклонение и почит пред изящната словесност на Йовковото творчество, да се представи новият прочит и да се открои присъствието на автора сред най-великите и гениалните личности на България, казват организаторите.
Право на участие в конкурса имат ученици и младежи до 25-годишна възраст. Други ограничения няма.
Участниците ще бъдат разделени в 3 възрастови групи: от 8- до 13-годишна възраст; от 13- до 18-годишна възраст и от 19- до 25-годишна възраст.
Направленията са: рецитация на откъси от произведения на Йордан Йовков в рамките на 6 минути; лично творчество върху произведения на Йордан Йовков; есе, а темите са: „Бяла лястовица... Има ли я?“, „Да заговориш с Бога – отговорността на призоваването“, „Индже – господарят на завръщането“.
Есетата да изразяват личното отношение и позицията на автора и да не са повече от две страници (формат А4) четливо ръкописно или печатно.
Участниците могат да представят и философско есе на някоя от темите: „Енигмата на греха“, „Изковаването на живота“, „Границата и границите“

Важно за желаещите да се включат в конкурса е да знаят, че има такса за участие от 10 лв. (таксата се заплаща за участници в което и да е от направленията и важи за 1 участник или 1 произведение). Заявки и произведения без прикрепено банково бордеро за платена такса няма да се обработват.
Банковата сметка, сроковете, как да изпратите произведенията си, как да се запишете и всичко за конкурса може да видите ТУК.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети