Сапарева баня се поклони пред Апостола

DenNews.bg
19.02.2017
размер на текста:

С тържествено отбелязване и поднасяне на венци и цветя Сапарева баня почете 144-годишнината от гибелта на Левски. Десетки ученици и учители от СУ "Христо Ботев", общински съветници, кметската управа и граждани сведоха глави и положиха цветя пред бюст-паметника на Апостола в Сапарева баня.
Програмата започна с рецитал, посветен на живота и делото на Левски, представен от учениците от 2-ри "А" клас на СУ "Христо Ботев", с ръководител Елка Стоилова. Второкласниците бяха облечени с тениски с лика на Дякона.
Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев награди победителите в ученическия конкурс за есе и рисунка, организиран от общината и СУ "Христо Ботев".
По време на церемонията победителката в конкурса за есе - Анастасия Марчина от 5-ти клас - прочете своята работа на тема "Моят поглед върху героизма на Апостола".
Рисунките на децата от 1-ви до 4-ти клас са изложени в салона на НЧ "Просветен лъч - 1905", където могат да бъдат разгледани. Всички деца, участвали със своя рисунка или есе в конкурса, община Сапарева баня отличи със специална грамота.


Първа награда в конкурса за рисунка си поделиха първокласничките Йонина Мертекчийска и Деница Йорданова. На второ място бе наградена Моника Христова от 3-ти "Б" клас, а на трето - Радостина Попова от 1-ви "Б" клас.
Кметът Калин Гелев връчи и три поощрителни награди. На Марио Лазаров от 3-ти "Б" клас, написал стихче за Апостола. Ивайла Георгиева от 3-ти "Б" клас, включила се с две свои рисунки и стихотворение. Третата поощрителна награда отиде при Иванина Николова от 1-ви "Б" клас.
В края на церемонията присъстващите поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Дякона. Венец от името на община Сапарева баня положи кметът Калин Гелев и зам.-кметът Славчо Коларски. Венец бе положен от председателя на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов и от името на всички общински съветници. Цветя и венци поднесоха представители на политически партии, граждани и ученици от местното школо.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети